Összesen: 0 Ft

Blog

Amit a műszempilla ragasztókról tudnod kell

Azt, hogy számomra milyen a jó ragasztó, tanulóim már tudják. Ebben a cikkben most azokkal is szeretném megosztani a műszempilla ragasztókkal kapcsolatos sok éves tapasztalataimat, akik még nem ismerik a munkásságomat. Mivel a technikám más, mint az itthon megszokott, ezért elengedhetetlen számomra a biztos és pontos tapadás, megfelelő viszkozitás, és könnyű kezelhetőség. Nem szeretem a gyors és keményre kötő ragasztókat, jobban preferálom a gyors, ám rugalmasra kötő ragasztókat. Munkám során mindig is ezeket kerestem, és bevallom nem volt könnyű, de végül megtaláltam.

 

muszempilla ragaszto valasztasa

 

Nagyon sok múlik a műszempilla ragasztón, ezért sem mindegy, milyennel dolgozunk. Egy ragasztó megkönnyítheti, tartóssá teheti, felgyorsíthatja a munkamenetünket, de ugyanakkor megkeserítheti mindennapjainkat, ha nem megfelelő a tapadása, vagy túl lassú a kötése a szalon adta körülmények miatt.

A ragasztó helyes használata

Elsődleges szempont a ragasztó viselkedésénél a hőmérséklet és a páratartalom. Ezzel sokan tisztában vannak. De van egy másik lényegtelennek tűnő dolog, ami nagyobb hatással van a munkákra, mint gondolnánk. Ez pedig a ragasztótartó kiválasztása.

Miért lényeges ez? A ragasztótartó anyaga sokféle lehet. Például egy  jade kő, "holdacska", üvegkristály, vagy 3M ragasztószalag. Ezek az anyagok mind befolyásolják a ragasztó viszkozitását, működését és tapadását. Ezért mindenképp jó ha figyelembe vesszük ezt az apró, de igencsak lényeges részletet is.

 

muszempilla ragaszto hasznalata

 

A másik nagyon fontos dolog az illesztés. Nem mindegy, hogy valóban stabil illesztést hoztunk létre megfelelő ragasztóhasználattal és technikával, VAGY csak illesztettünk egy pontban a természetes pillára, és közben azt sem tudjuk mennyire stabil amit csináltunk!

Ebből is látszik, hogy a helyes ragasztóhasználaton rengeteg múlik. Én mindig azt mondom, hogy ragasztó nélkül nincs tartósság, viszont a ragasztót tudni kell úgy használni, hogy a végeredményen ne is látszódjon! Mindezeket a szempontokat figyelembe véve fejlesztettem ki a webáruházban található ragasztókat.

Perfect Eye műszempilla ragasztók

A továbbiakban szeretném bemutatni a saját fejlesztésű ragasztóimat, hogy megtaláld a Neked valót! Ezen műszempilla ragasztók mögött mintegy 3 év munkája van, és sok-sok tesztelés, kísérletezés. A tanulóim visszajelzései és az én saját tapasztalataim alapján nyerték el a végleges formulájukat. Végeredményben mondhatom, hogy a ragasztóimban minden megvan amit valaha kerestem egy kényelmes és tartós ragasztóban.

A termékpalettán 4 fajta ragasztó található: Infinity, Infinity Bond, Extreme és Power. Amit minden ragasztó esetében szem előtt tartottam: a tökéletes kötés, megfelelő viszokzitás és hosszantartó eredmény. Olyan ragasztót kerestem, amivel álom a munka, és gyönyörű illesztéseket lehet a segítségével kialakítani.

Perfect Eye Infinity műszempilla ragasztó

Az Infinity egy fekete, olajálló ragasztó, amely jól működik alacsony páraszinten is, de kiválóan viselte a nyári időjárás okozta szélsőségeket is. Tökéletesen alkalmazható szálas szempillahosszabbításhoz és volume technikához is egyaránt. Tartóssága 6-7 hét. Igazi profiknak való ragasztó! Bevallom, ez az egyik kedvencem.

Perfect Eye Infinity Bond ragasztó

Az Infinity "kistestvére" az Infinity Bond, ami ugyancsak fekete színű. Classic és volume technikához is ajánlom. Abban különbözik az Infinity-től, hogy kicsit gyorsabb a kötése, de állagában picit sűrűbb mint az Extreme vagy a Power, amik hígabb állagúak.

Perfect Eye Extreme ragasztó

Az Extreme ragasztót viszkozitása révén azoknak ajánlott, akiknél még nincs meg a gyors munkamenet, esetleg magasabb páratartalomban dolgoznak. Amiért nagyon kedvelem, hogy a kötése szép, vékony, szinte láthatatlan. Bátran használhatod volume technikához is.

Perfect Eye Power műszempilla ragasztó

A  Power színe már világosabb, és ez a ragasztó is jobban szereti a magas páratartalmat. Aki jobban kedveli a hígabb állagú és világosabb színű ragasztót, és már kialakult a gyors a munkamenete, az bátran válassza a Powert. Összességében remek viszkozitás és villámgyors kötési idő jellemzi ezt a műszempilla ragasztót. Maga a nyers erő minden gyakorlott szempilla stylist kezében!

 

Mit mondtak azok, akik már kipróbálták a ragasztóimat?

"Szia Adri! Nemrég értem csak haza, két töltést is csináltam a ragival, amit küldtél, ez valami szuper! A 3 közül nekem a legjobb!!! Mindenképp tedd be légyszi a shopba!!!"

"Szia Adri!
Csak szeretném elmondani, hogy nagyon jó a ragasztó! Idáig kötés gyorsítót kellett használnom az összes ragasztóhoz, amit használtam. Ehhez nem. És az állaga is messze a legjobb. Nagyon köszönöm!"

"Ma volt egy 4 hetes töltésem, a te pillád+ragasztód, és brutál jól tartott!"

"Szia Adri! Még csak egy hete használom a ragit, de imádom! Bomba! Még kötésgyorsító sem kell hozzá!"

"A ragasztóval is voltak bajaim, már nem tudtam mit és hogy csináljak.. és ma ahogy délután csináltam a pillát a ragiddal még az életkedvem is visszajött! Semmi túlzással."

Most már Te döntesz!

Bízom benne, hogy sikerült néhány hasznos tanácsot adnom mind a ragasztó választáshoz, mind a helyes használathoz. Sokszor tényleg csak apróságokon múlik, hogy ami eddig nem sikerült, az tökéletessé váljon. Rengeteg tanulómtól látom, hogy nem volt tökéletes a ragasztó használati technikájuk, illetve nem voltak megfelelőek az alapanyagok, amikkel addig dolgoztak. Ezért nem tudtak olyan eredményt produkálni, amit szerettek volna. És ez nagyon el tudja venni az önbizalmat. Ezért kell kísérletezni és gyakorolni, mert a kemény munka és a kitartás mindig meghozza a gyümölcsét!

Kíváncsi vagyok, Te melyik Perfect Eye ragasztó mellett teszed le a voksodat. Célom a termékfejlesztéssel az volt, hogy mindenki megtalálja a magának megfelelőt függetlenül az egyéni ragasztóhasználattól, a gyorsaságtól és a körülmények adta hőmérséklettől vagy páratartalomtól.

A ragasztókat ide kattintva tudod megnézni!

2021.03.18.

Vissza