Összesen: 0 Ft

Blog

Hogyan építsd fel a karrieredet lash stylistként?

A műszempilla építés egyre népszerűbb itthon is, aminek lash stylist oktatóként természetesen nagyon örülök. Ez egy gyönyörű szakma, és annak, aki komolyan gondolja, és magas szinten elsajátítja a különböző technikákat, valóban hivatásává válik. Sokkal több, mint egy munka, ez egy életérzés. Lehetőséged van alkotni, megélni a kreativitásodat. Viszont a műszempillaépítés nem való mindenkinek. Vannak olyan készségek és tulajdonságok, amikre feltétlenül szüksége van annak, aki szeretne belevágni. Az sem mindegy, hogy hol, kinél sajátítod el az alapokat.

Lash tréner választása

Ahhoz, hogy műszempillaépítő lehess, szükséges egy szépségtanácsadó (új OKJ-s szakképesítés) vagy kozmetikus szakképesítés. Csak ezt követően léphetsz be a pillák világába. Ehhez meg kell találnod a megfelelő képzést és oktatót. És talán ez a legnehezebb, mert itt nem árt körültekintőnek lenned. Sokan oktatnak manapság, hiszen ahogy egyre népszerűbbé vált ez a szakma, az oktatók is egyre többen lettek. De nagyon nem mindegy, hogy kitől sajátítod el a tudást!

Én is a saját magam káromon tanultam meg évekkel ezelőtt, amikor kezdőként elindultam, hogy megtanuljam a műszempillaépítés fortélyait, hogy bizony nagyon sokat számít, melyik tanfolyamra megyek el. Volt olyan, hogy a 2 napos képzésből csupán néhány órát töltöttem el az oktatáson, és inkább összepakoltam az eszközeimet és anyagaimat, majd a modellel együtt hazamentünk! Tulajdonképpen az ilyen élmények vezettek el végül a saját technikám kidolgozásáig, mert ennek ellenére nem adtam fel, és rengeteget gyakoroltam.

Ezeknek a tapasztalatoknak a birtokában adok néhány jótanácsot, hogy jól válassz magadnak képzést illetve trénert! Remélem, hogy ezzel sikerül megkönnyítenem az első lépéseidet, és neked már nem kell feleslegesen időt és pénzt kidobnod az ablakon.

  • Nézz utána az oktatónak! Keress rá a munkáira, mert abból látszik, hogy milyen színvonalú tudásra számíthatsz. Ne ragadj le az első trénernél, hasonlítsd össze őket, és válaszd a legjobbat! Nézz utána, hogy milyen elismeréseket, szakmai díjakat kapott már.
  • Olvasd el az oktatásairól a visszajelzéseket! Ha sok pozitív véleményt találsz, akkor valószínűleg nem fog csalódást okozni a képzés. Érdeklődj szakmabeliektől, ki, hol tanult, mik a tapasztalataik.
  • Ne az ár alapján válaszd ki az adott workshopot! Egy minőségi képzés nem olcsó, de cserébe magas szintű tudást kapsz, és a legtöbb képzésen valamilyen kezdőcsomagot vagy kedvezményt is kapsz bónuszként, és természetesen egy munkafüzetet, hogy fel tudd eleveníteni az anyagot később is. Például a Perfect Eye Lash Aakadémián minden tanuló örökös 10% kedvezményt kap a webshopban, és egy jól felépített gyakorlati munkafüzetet is.
    Ha egyelőre nem engedhetsz meg magadnak egy magasabb árú képzést, akkor azt tanácsolom, inkább várj egy kicsit. Vagy jelentkezhetsz kiscsoportos képzésre is, aminek általában kedvezőbb az ára. Így akár barátnővel is mehettek.

Mit nyújt neked a képzés?

Órákig tudnék beszélni arról, hogy mennyi mindenről kellene szót ejteni egy oktatáson. Már több éve oktatok, de gyakran találkozom azzal, hogy még a haladó szintű tanulóimnál is vissza kell menni az alapokhoz, hogy korrigáljunk dolgokat. Például a csipesz helyes fogása, a ragasztó korrekt használata, vagy az anyagok megfelelő tárolása. Rengetegszer előfordul, hogy már több évet eltöltött a tanulóm szalonmunkában, de nem értette, miért nem  sikerült elérnie azt a minőséget, amit szeretett volna. Aztán kiderült, hogy például nem olyan ragasztót használt, ami a szalon körülményeihez a legideálisabb. De rengeteg ilyen apróságon el lehet csúszni. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy nem csak a technika, hanem az anyagismeret is nagyon fontos!

Egy jól felépített képzésen biztosan megtanulod:

  • az adott technikát, legyen az Classic, 2D vagy Volume stb.
  • az anyagismeretet (eszközök, alapanyagok használata, jellemzői)
  • tanácsokat a vendégkörödhöz
  • marketing tanácsok, árazás
  • rengeteg GYAKORLAT

Folyamatos fejlődés lash stylistként

Ha túl vagy a képzésen, akkor el kell kezdened gyakorolni, gyakorolni és gyakorolni. Rengeteg időt és energiát kell fektetned abba, hogy az elsajátított fogások rögzüljenek és rutinná váljanak. Ha a képzésen megkaptad a kellő tudást és motivációt, akkor a kezdeti lelkesedés majd segít abban, hogy maximálisan belevesd magad a gyakorlásba. A kellő önbizalom pedig arra sarkall majd, hogy újabb és újabb technikákat tanulj meg, és további képzésekre jelentkezel.

A különlegesség kedvéért szeretném megemlíteni a saját táborunkat. A Perfect Eye-nál már hagyomány a nyári tábor Balatonbogláron, ahol kifejezetten a jelentkezők kérdéseiből áll össze a képzés anyaga, így mindenki megkapja személyre szabottan azt a segítséget, amire a továbblépéshez szükség van. Egy ilyen nyári tábor sokkal kötetlenebb, tele élményekkel, ami miatt nagyon népszerű a tanulóim között.

A pillás versenyek világa

A sok gyakorlás után eljön az idő, amikor a tökéletesített technikádat szeretnéd megmutatni a világnak, és elindulsz életed első versenyén. Az óvatosabbak online versennyel kezdik, a bátrabbak rögtön élő versenyre neveznek. Érdemes kipróbálnod magad, hiszen akár érsz el helyezést, akár nem, biztosan rengeteget tanulsz majd belőle. Ráadásul sok emberrel megismerkedsz, akár életre szóló barátságok is születhetnek. A versenyek segítenek abban is, hogy képben legyél az aktuális trendekkel és technikákkal.

A versenyekre való felkészülést segítheti egy kifejezetten ilyen tematikájú tréning. Az Akadémián is találsz ilyen workshopot, ahol több éves zsűrizésben szerzett tudásommal segítek felkészülni a leendő versenyzőknek. Sok mindenre oda kell figyelni egy ilyen megmérettetésen: élő versenyen fontos például a gyorsaság, vagy az online versenyek esetén a helyes szögből készített fotók. Ezeket mindet megtanulod a verseny előtt, így magabiztosan készítheted el a versenymunkádat. Egy ilyen versenyen nívós, nemzetközi zsűri elé kerülnek a pályamunkák, és sok-sok értékes ajándék vár a nyertesekre. A versenyek nagyon jók arra, hogy megalapozd a hírnevedet a szakmán belül.

Lash tréner leszek!

Ha már úgy érzed, hogy profi vagy a műszempillaépítésben, és szeretnél még feljebb lépni egy szinttel, akkor van lehetőséged arra is, hogy oktatóvá válj. Ez nagy felelősséggel jár, de óriási sikerélmény, amikor átadhatod a tudásodat másoknak is. Ha erre az útra szeretnél lépni, a Perfect Eye keretein belül is van rá lehetőséged. Várjuk szeretettel azoknak a lash stylistoknak a jelentkezését, akik szeretnének a brand partnereként hivatalos oktatókká válni.

Az Akadémia oktatói egy nemzetközileg is elismert technikát sajátítanak el, és adnak tovább saját tanulóiknak. Egy elit csapat tagjaiként a legmagasabb minőséget képviselik, és a munkájukban a tökéletesség a céljuk. Egy ismert branddel a háttérben sikeres tréneri karriert tudsz építeni folyamatos támogatás mellett.

Referenciaszalonná válni

Nyitva áll a lehetőség arra is, hogy egy márka nagykövete legyél. A legtöbb ismert műszempilla terméket gyártó vagy forgalmazó cég kínál ilyen partnerprogramot lash stylistoknak. Egy ilyen együttműködéssel növelheted a saját márkád értékét. Hiszen, ha egy elismert, megbízható, minőségi brand áll mögötted, azzal növekszik feléd a bizalom, ami növelheti a vendégkörödet, a nívódat.

A Perfect Eye is elindította saját brand partneri programját, amihez várjuk olyan szalonok csatlakozását, aki elkötelezettek a minőség iránt. Ha szeretnél csatlakozni akár referenciaszalonként, akár oktatóként a Perfect Eye-hoz, keress meg minket az info@perfecteye.hu e-mail címen.

Bízom benne, hogy sikerült megmutatnom, milyen sok lehetőség rejlik egy lash stylist előtt ebben a csodálatos szakmában, ha megvan benne a kellő szorgalom, alázat és motiváció. Találd meg a saját utadat, és ha segítségre van szükséged közben, a Perfect Eye a legelejétől kezdve rengeteg lehetőséget kínál Neked!

 

 

2021.10.16.

Vissza