Összesen: 0 Ft

Blog

Pillák előkészítése szett felrakása előtt

Egy szett felépítésének a nulladik lépése a vendég szempilláinak alapos, de kíméletes megtisztítása. Talán ha már tapasztalt lash stylist vagy, kicsit megmosolyogtat ez a kijelentés, hiszen tudod, mennyire alap dologról van szó. De én mégis szeretném hangsúlyozni, mert számomra a tökéletes végeredmény a legfontosabb, és ezt szeretném átadni a tanulóimnak is. Minden oktatásomon a legapróbb részletekre kiterjedően tanítom a műszempilla építés fogásait a tőlem tanulni vágyó lash stylistoknak. És ebbe beletartozik a szempillák előkészítésének fontossága is.

Szempilla sampon használata

A szempilla sampon, akár csak egy jó csipesz, a könnyed műszempillák vagy a tökéletes ragasztó, egy lash stylist alapfelszerelésének része. Bár a szett építése előtt általában arra kérjük a Vendégünket, hogy tiszta pillákkal érkezzen a szalonba, de a tisztítást nekünk is el kell végezni. Soha ne hagyd ki ezt a lépést!

A szett akkor lesz tökéletes, ha a ragasztásunk kiválóan sikerül. De ha nem távolítjuk el a szennyeződéseket vagy a sminkmaradványokat a pilla felületéről, akkor nagy eséllyel a ragasztó nem fog tudni tökéletesen kötni. Ehhez olyan előkészítő sampont használjunk, ami kíméletes és nem csípi a szemet!

Mire kell még figyelnünk? Arra, hogy a szempillak kutikuláit kinyissuk, hiszen ettől tapad majd a ragasztónk jobban. Nagyon fontos, hogy véletlenül se szárítsuk túl, hiszen ettől pedig kevésbé lesz a tapadás stabil és tartós! Ugye, hogy nem is olyan egyszerű ez az előkészítés?

Az évek során azt is megtapasztaltam, hogy az sem mindegy milyen sampont használunk, hiszen egy szempilla sampon is olyan, mint például egy kézkrém. Minden kézkrém után mást érzünk: az egyik után puhaságot, a másik után zsíros utóhatást, míg van olyan, ami után semmit nem érzünk. Tehát ha számba vesszük azt, hogy mi a jelentősége a megfelelő előkészítésnek, vagy hogy mitől lesz majd tartós illesztésünk, mindenképp pontosan ismernünk kell az általunk használt előkezelők hatásait, hiszen ez befolyásolja a szempillák és a ragasztónk közti tartós vagy kevésbé tartós kapcsolatot. Most megmutatom, én melyik szempilla sampon mellett tettem le a voksomat. Íme az én választásom:

LC Sampon 50 ml koncentrátum

Én csak ezt a fajta sampont használom már évek óta. Az LC Sampont azért szeretem, mert könnyen tudok vele dolgozni, jó az állaga, és tényleg hatékonyan eltávolítja az olajos, zsíros szennyeződéseket is. Kifejezetten a szempillák és a szemkörnyék ápolására, tisztítására fejlesztették ki, ezért nem irritálja a szemet és egyáltalán nem csíp.

Mivel koncentrátumról van szó, ezért megfelelő arányú folyadékkal hígítom a tasak tartalmát. Ez úgy néz ki, hogy egy habosító flakonba körülbelül 40 ml desztillált vizet teszek, és ehhez adom hozzá a koncentrátumot. Nagyon gazdaságos, mert mindössze 1-2 pumpálásnyi mennyiség elegendő egy megfelelő lemosáshoz. A Perfect Eye habosító flakon pedig önmagában is feldobja a munkaterületedet elegáns megjelenésével.

Ez a művelet csupán néhány percet vesz igénybe a szett építése vagy töltés előtt, de mégis ezen múlhat az egész munkánk végeredménye. De az alapos és kíméletes tisztítás a szett elkészülte után is elengedhetetlen, hogy a pillák sokáig gyönyörűek maradjanak. Ezért bátran ajánld a szempilla sampon használatát a Vendégeidnek is, hiszen mindennapos használatra is tökéletes.

Az LC szempilla sampont megtalálod a webáruházban 3 ml és még gazdaságosabb 50 ml-es kiszerelésben is. Válaszd mellé a Perfect Eye elegáns megjelenésű, praktikus habosító flakont! Ide kattintva megtalálod őket a webshopban!

Érdemes gyakran ellátogatnod a webáruházba, mert folyamatosan változó akciókkal várunk!

2021.04.14.

Vissza