Összesen: 0 Ft

Blog

Ideális páraszint műszempilla építéshez

Amikor egy szalonban megteremtjük a tökéletes szettek felépítéséhez az ideális körülményeket, akkor nem csak a szalon igényes megjelenésére vagy a vendégeink számára kényelmes ágy beszerzésére, és a kellemes hőmérséklet biztosítására kell gondolnunk. Sokszor tapasztalom, hogy egy rettentően fontos tényezőről az elején sokan megfeledkeznek. Ez pedig a levegő páratartalma és hőmérséklete. Nem értik, miért nem köt jól a ragasztó, miért nem sikerül olyan munkát kiadni a kezükből, amilyet szeretnének, pedig tudomásuk szerint megfelelő anyagokkal dolgoznak. Természetesen az anyagok ismeretének hiánya és minősége is nagyban befolyásolhatja a munkánkat, ezt ne feledjük, de itt most arról írok amikor megfelelő minőséggel dolgozunk. De ha egy kicsit elkezdenek nyomozni, hamar rájöhetnek a megoldásra: túl magas vagy alacsony a páraszint.

Hogyan befolyásolja a pára a lash stylist munkáját?

Mindenekelőtt a ragasztó viselkedése más lehet alacsony vagy magas páraszint mellett. Fontos megjegyeznem, hogy attól hogy egy műszempilla ragasztó nem úgy köt, ahogy szeretnéd, még nem biztos, hogy rossz! Csak éppen nem az az ideális környezet, amiben ki tudja fejteni a hatását. De az is előfordulhat, hogy nem megfelelő ragasztótartóról dolgozol (erről bővebben itt írtam.).

Éppen ezért, mielőtt elkezdenénk őrülten kísérletezni, és kutatni a tökéletes ragasztó után, mérjük meg a szalonunk páraszintjét! Ha eddig nem volt páraszint mérőd, akkor szerezz be egyet! Ha már pontosan tisztában vagy a pára mértékével, akkor tudod kontrollálni.

Ha viszont nincs mérőd, akkor figyeld a ragasztód működését! Ugyanis, ha megfelelő munkakörülmények között kicseppenteszbelőle, akkor egy kis gömb formában megmarad. Ha túl alacsony a pára akkor szétfolyik, ha viszont túl magas, akkor gyorsan elkezd nyúlni. 

Ideális hőmérséklet és páraszint

Általánosságban elmondható, hogy a 20-23⁰C és a 35-65% közötti páraszint a megfelelő a szalonban. Ezt a két tényezőt érdemes egyszerre figyelni, mert nem csak a levegő nedvességtartalma, de a hőmérséklet is befolyással van a ragasztó kötésére.

Ha túl alacsony a hőmérséklet és a páraszint, akkor lassabban köt a ragasztó. A magas értékek sem kedvezőek, mert akkor nagyon gyorsan köt az anyag, de az állaga is megváltozhat, sűrűbbé válhat. Ilyen körülmények között nagyon nehéz vele dolgozni, pláne úgy, hogy a végeredmény a minőséget tükrözze. Ezért jó, ha nem csak a fűtést-hűtést szabályozzuk, hanem ha szükséges párásítunk is.

Műszempilla ragasztó, amivel álom a munka

Ha tisztában vagy a szalonod adottságaival, akkor már elkezdhetsz kísérletezni a ragasztókkal. Érdemes olyan ragasztót keresned első körben, ami jól tolerálja a magasabb és az alacsonyabb páraszintet illetve a nyári extrém hőmérsékletet is. Nálam egy ilyen Jolly Joker az Infinity ragasztó, ami ráadásul még olajálló is. Ha még nem érzed magad elég gyakorlottnak vagy nálad alapból magasabb a páraszint, az Extrem ragasztóm, ami jól bevált ilyen körülmények között. Ha küzdesz a párásabb levegővel, de már kialakult a gyors munkameneted, akkor a Powert ajánlom Neked! Ha viszont alacsonyabb a szalonod páraszintje és a hőmérséklete, és egy igazán gyors ragasztóra vágysz akkor az Infinity Bond a megfelelő választás.

Ha a szalonod levegőminőségéhez választod a ragasztót, akkor az nagyban megkönnyíti a munkádat, nincs szükség külön kötésgyorsítóra, tökéletes lesz az illesztésed és tartós a végeredmény. Nincs annál lehangolóbb, mint amikor már a szett építése közben potyognak a Vendég pillái.

A ragasztó tárolása

Van még egy fontos dolog, amire szeretném felhívni a figyelmedet. Ez pedig a ragasztó helyes tárolása. Az oktatásaimon mindig kiemelt figyelmet fordítok a műszempilla ragasztó tárolására és használatára, mert ezen nagyon sok múlik a szett felépítése során. Tehát a ragasztó tárolásakor is olyan körülményeket kell biztosítani, hogy az anyag megőrizze a minőségét.

Ezért a legcélszerűbb egy direkt ezt a célt szolgáló vákuumos konténerben tárolni. Nem kell hűtőben tárolni, nyugodtan maradhat szobahőmérsékleten. Az a fontos, hogy ne érje napfény és száraz helyen tartsuk. A Perfect Eye vákuumos ragasztótartóban légmentesen lezárva a ragasztó megtartja minőségét. Praktikus és esztétikus megjelenésű, a szalonod dísze is lehet. Válaszd ki a kedvenc színedben a webáruházból! Ha a helyes ragasztóhasználatról szeretnél olvasni, ezt a cikket ajánlom a figyelmedbe.

Tehát ne felejtsd el, hogy folyamatosan mérd a szalonod hőmérsékletét és ideális páraszintjét! Az adott körülményekhez már tudsz megfelelő anyagot választani, és ügyelj a ragasztó helyes tárolására is. A tanulóimnak ezeket az apró trükköket is megtanítom a képzéseimen, amiről bővebben ezen a linken találsz részletes információkat.

2021.04.21.

Vissza