Összesen: 0 Ft

Blog

Műszempillaépítés alapok: csipesz választása és helyes használata

A műszempillaépítés elengedhetetlen kelléke a csipesz. Ez a lash stylistok alapfelszerelésének része. Ezért aztán nem mindegy, hogy milyen műszempilla csipesszel dolgozunk. Egy jó csipesz kincset ér, de egy silány minőségű darab gyötrelmessé tudja tenni a munkánkat. A továbbiakban elárulom, hogy milyen a számomra tökéletes csipesz!

Kezdjük az alapoknál!

Egy biztos: kínálatból nincs hiány a piacon! Rengetegféle csipesz van, amik egyre designosabbak és szebbek. Ránézésre gyakran egyformának tűnhetnek, és emiatt sokszor már nem is tudjuk eldönteni, hogy van-e különbség közöttük vagy sem.

Oktatói tapasztalataim alapján elmondhatom, hogy sokan nem tudják milyen csipeszt használnak pontosan. Tehát a helyes csipeszhasználathoz hozzátartozik az is, hogy tudjuk mit jelent a három pontos csipesz tartás, és az is, hogy tisztában legyünk azzal, hogy egy vagy kétnyomásos a csipeszünk. Az utóbbi nélkül előfordulhat, hogy nem fog jól zárni a csipeszünk. Az anyagok és eszközök ismerete elengedhetetlenül fontos! Nem győzöm hangsúlyozni ezt, és ezért szeretem az alapoknál kezdeni. Korábbi, a ragasztóhasználatról szóló cikkemben is érintettem az anyagismeret fontosságát. Itt tudod elolvasni.

Milyen csipeszekkel találkozhatsz?

Mielőtt bármilyet választanál, döntsd el, hogy milyen technikához szeretnéd használni! Csakis eszerint válassz, ugyanis minden technikához más és más csipeszek lesznek alkalmasak. A legszembetűnőbb a csipeszek fejének kialakítása, ami sokféle lehet:

  • hegyesebb vagy lekerekített
  • egyenes vagy 25⁰, 45⁰, 90⁰ fokos szögben záródó
  • vékonyabb vagy vastagabb

Ha nem tudod, hogy a te technikádhoz milyen csipesz passzol, előfordulhat, hogy nem fog a csipesz rendesen zárni. Ilyenkor persze nem fogod tudni, hogy Te csinálod rosszul, vagy a csipesz nem megfelelő. Tehát a választásnál nem mindegy, hogy melyik Volume technikához kell, és az is fontos lehet, mennyire vagy gyakorlott már.

 Csipesz helyes használatának elsajátítása

Sikerült kiválasztani egy tökéletes csipeszt? Szuper! Akkor most jön a technika. Mert bizony a csipesz használata sem egy másodrendű dolog. Fontos tudni, hogy melyiket hol kell tartani, hol kell zárni őket. Ugyanis hiába nyomjuk erősen, ha rosszul tartjuk, és nem ott akarjuk zárni, ahol kell. Ezért a gyakorlatot a képzéseimen mindig azzal kezdem, melyik ujjat hova helyezzük, és hol nyomjuk, hiszen enélkül mit sem ér az egész. Lehet tökéletes a csipesz, ha nem tudod megfelelően használni, és fordítva.

Perfect Eye csipeszek

Kíváncsi vagy, mit is jelent számomra a jó csipesz? Sok év tapasztalatai alapján már tudom, hogy milyen csipesszel tudok tökéletes eredményt elérni.

Számomra elsődleges szempont, hogy jó minőségű anyagból készüljön. Ezt azt jelenti, hogy legyen tömör, és biztos a fogása. Csakis így lehet vele pontosan dolgozni.

Nem szeretem ha nehéz összenyomni, és már az összezárástól megfájdulnak az ujjaim. Legyen könnyen csukható, de ugyanakkor masszív és tömör a csipesz, hiszen ettől lesz kényelmes a használata sok órán keresztül, és ne feledjük, egy volume csipeszt gyakran évekig használunk!

 

 

Perfect Eye Volume Duck: az én favoritom

Az én személyes kedvencem a Perfect Eye Volume Duck csipesz. Talán el sem hiszed, de már lassan 6 éve dolgozom ezzel a fajtával, és ez idő alatt ez csupán a második csipeszem! Ha nem ejtem le az elsőt, akkor valószínűleg most is azzal dolgoznék. Számomra ezért is furcsa, amikor azt kérdezik, hogy nem kopik el a hegye?! Nem bizony!

Ezért is választja tízből tíz tanulóm a Duck csipeszt a képzéseim során, hiszen egy jó csipesz nélkül sem a gyakorlás, sem egy szett felépítése nem fog menni.

Perfect Eye  Slim gyémántfejes volume csipesz

Ez a csipesz is nagyon nagy kedvenc a tanulóim körében. Rozsdamentes acélból készült, gyémántfej kialakítással. Könnyű és pontos záródás jellemzi, pont úgy, ahogy szeretem. Amiért nagyon jó választás, hogy nagyobb terjedelmű fanok kialakításához is alkalmas. Elsősorban azoknak ajánlom, aki a "mellé tevős" technikát alkalmazzák. Profiknak és kezdőknek is!

Perfecteye Volume Thick Bronz csipesz

Ez egy vastagabb fejrészel kialakított csipesz, szintén rozsdamentes acélból. Ahogy a többi általam használt volume csipesz, ez is könnyen és pontosan záródik. Azért ezt választottam a termélpalettámba, mert kényelmesen használható. Kezdőknek és profiknak is ajánlom, elsősorban 2-3D, light volume szettek építéséhez, mert méretének és kialakításának köszönhetően könnyebbé teszi a fanolást.

Vetus ST-17 izoláló csipesz

A hajlított fejrésze lehetővé teszi a könnyebb és pontosabb izolálást. Ami miatt imádni fogod, hogy a méretének és kialakításának köszönhetően nagyobb látóteret biztosít munka közben. Ráadásul könnyen záródik, kényelmesen használható.

Vetus cs-12 egyenes csipesz

Ez a csipesz a szempillák felvételéhez és izoláláshoz is tökéletes. Megkönnyíti a munkát a pontosan záródó fejrész. Kényelmesen használható, akárcsak az előzőek. Nem mellesleg, nagyon csajos pink színben rendelhető.

Összefoglalva egy jó csipesz és a szakmai tudásunk kulcsfontosságú ahhoz, hogy megfelelő legyen a munkamenetünk és tökéletes a felépített szettünk. Oktatóként pedig kötelességünk a pontos és megfelelő szakmai ismeretek átadása és ismertetése!!

Ha még keresed az álomcsipeszedet, akkor nézz szét a webáruházban, ezekben biztosan nem fogsz csalódni! Ha pedig úgy érzed, még csiszolni kellene a technikádon, akkor pedig jelentkezz egyéni vagy kiscsoportos képzéseimre!

2021.03.26.

Vissza